Onze

Onze Geschiedenis

De basis is gelegd bij de oprichting van het Katwijkse bedrijf G. Haasnoot in 1904, net na het begin van de twintigste eeuw dus. Toch bestaat het familiebedrijf – dat door de jaren heen vooral bekend was onder de naam Haasnoot Vis – officieel ‘slechts’ zeventig jaar.

De eerste zes decennia van die periode heeft het bedrijf zich voornamelijk beziggehouden met de vangst en verwerking van haring.

Vanaf 1965 kwamen er steeds meer exportmogelijkheden. Dit luidde de groei in van de verkoop van zoute haring. Ongeveer een kwart eeuw lang gebeurde dat vooral via de groothandel. Maar de omzet ging steeds meer verschuiven naar de retail-kanalen. Haasnoot Vis speelde goed in op die ontwikkeling.

In 2010 werd het assortiment flink uitgebreid. Een paar jaar later werden de rederij-activiteiten verkocht en vervolgens ging het bedrijf op overnamepad. Eerst nog vis-gerelateerd, met onder andere Neptunus B.V. Maar al snel volgde de transport-/logistieke tak, nu D. Parlevliet & Zn. De start van 1Bite Foods B.V. was eind 2015.

De laatste jaren heette het bedrijf Haasnoot Fish Group B.V. en vanaf dat moment is het – na meer dan een eeuw haring – heel snel gegaan. Nu is Haasnoot Food Family een feit, en daarmee de transitie van ‘Fish into Food’.

‘Fish into Food’

Taal / Language / Sprache: